miércoles, 6 de enero de 2010

Exemples d´aliments genèticament modificats

Aquests són els aliments que són modificats amb els seus corresponents motius:



Blat de moro: és un aliment molt present a la nostra dieta. Novartis (la transnacional suïssa Ciba-Geigy) desenvolupà un tipus de blat de moro que produeix el seu propi plaguicida, letal per a un acàrid anomenat berrenillo del blat de moro. La Unió Europea ja ha expressat la seva preocupació perquè aquest blat de moro conté un gen que transet resistència als antibiòtics.
Cotó : Monsanto va desenvolupar un cotó resistent al gorgojo amb la introducció de la Toxina Bt durant la seva configuració genètica.
Llavor de colza: hi ha dues companyies bioquímiques que estan conreant llavors de colza resistents als insecticides, que seran usades en olis vegetals, margarina i en altres aliments enllaunats i processats.
Papa: mitjançant la manipulació genètica s´està desenvolupant un tipus de
papa amb baix nivell grass i un alt grau de midó, que absorbeix menys
grassa.
Sucre de remolatxa: Desenvolupada per Monsanto per ser resistent al Roundup existeixen camps d´experimentació al Regne Unit.
Cafè: amb millor sabor, resistent a les plagues, i amb menys cafeïna.
Pomes: resistents als insectes.
Gerdons: resistents a les gelades.
Bananes: amb capacitat per emmagatzemar vacunes.
Girasol: amb millor composició d´àcids grassos.
Meló: més durader.
Patates: amb millor capacitat d´absorció d´oli. Més dolços i resistents a les plagues.
Enciams: resistents a les plagues.
Tomàquets: resistents a les plagues.
Blat: farina més apropiada per fabricar pà.
Raïm: varietat sense llavors.


Com es pot observar, la gran majoria dels aliments transgènics adquireixen la capacitat de ser més resistents contra les plagues, però la pregunta que a molts científics preocupa i que la seva resposta encara és una incògnita és la següent: totes aquestes modificacions, perjudiquen a l´ésser humà?

No hay comentarios:

Publicar un comentario